DUURZAAM

ZONNEPANELEN

DUURZAAM

ZONNEPANELEN

blank

Investeer nu in een duurzame samenleving

Wilt u uw bedrijfspand en/ of woning verduurzamen met zonnepanelen? Door te investeren in zonnepanelen draag u bij aan een duurzame samenleving. Een investering waar u minimaal 30 jaar van profiteert.

De afgelopen jaren zijn wij tijdens onze dak werkzaamheden steeds meer zonnepanelen tegengekomen. Vaak wanneer klanten kiezen om iets aan hun dak te laten uitvoeren is er ook steeds meer oor naar zonnepanelen. 

Door ons specialistisch werk op horizontale, verticale en diagonale oppervlaktes bieden wij sinds 2019 zonnepanelen aan om zo de klant te voorzien van een totaalpakket. Op deze manier kunnen wij achtereenvolgend ons werk uitvoeren en is de communicatie korter.

Op vrijwel ieder dak kunnen zonnepanelen toegepast worden. Er is altijd een passende oplossing ook wanneer uw dak geen optimale ligging heeft, bijvoorbeeld doordat een dakkapel, schoorsteen, boom schaduw op uw panelen werpt. Hiervoor hebben we een systeem waarbij elke zonnepaneel zijn eigen Power Optimizer heeft. Een Power Optimizer is een elektronische chip die de energieopbrengst van elke afzonderlijk zonnepaneel maximaal vergroot. Door het gebruik van de Power Optimizer zorgt schaduw op een paneel er niet langer voor dat alle andere panelen ook onderpresteren.

Er is géén landelijke subsidie meer voor het kopen van zonnepanelen, maar er zijn nog wel een aantal gemeenten die hier subsidie voor geven. De overheid heeft een website waar u kunt zien waar u voor in aanmerking kan komen. www.energiesubsidiewijzer.nl.

Naast de eventuele subsidie die u kunt ontvangen voor zonnepanelen kunt u ook de btw van de aanschaf van uw zonnepanelen terugvragen. Wanneer u zonnepanelen aanschaft betaalt u natuurlijk ook btw. De btw die u betaald heeft kunt u terugvragen bij de Belastingdienst. Bij bijvoorbeeld een standaardpakket van 12 zonnepanelen 3120 Wp van €6.350,- levert dit al gauw ruim €1.100,- op. Dit is 21% van uw investering. Zo worden zonnepanelen extra aantrekkelijk.

Nóg meer rendement?

Nog meer rendement? Kan dat? Ja zeker! Wanneer u denkt dat u alles uit uw zonnepanelen heeft gehaald kan dit alleen bij Panman dak en gevel service nog altijd nog meer! Wij zijn DE duurzaamheidsspecialist op het gebied van daken.

Panman dak en gevel service loopt voor in zijn branche op het gebied van nieuwe ontwikkelingen en duurzaamheid. Wij zijn altijd opzoek naar vernieuwende en innoverende manieren en producten om mee te werken.

“Wij staan nooit stil en zijn altijd opzoek naar wat wij nog niet weten”

Om optimaal gebruik te maken van uw zonnepanelen en te investeren in een duurzame samenleving is de combinatie met witte dakbekking én zonnepanelen een uitstekende keus die hand in hand gaan samen. Door uw platdak te voorzien van *TPO dakbedekking of *Siloxaan vloeibare dakbedekking (wit) haalt u alles er uit wat er in zit. U verhoogt door deze combinatie te kiezen uw rendement op uw zonnepanelen met maar liefst tussen de 4% en 10%! Niet alleen haalt u met een wit dak meer uit uw zonnepanelen, maar ondergelegen ruimtes blijven ook koeler.

*Zowel de productie is milieuvriendelijk alsmede de werking van het product op de daken.

Op zoek naar informatie over zonnepanelen in uw regio? Bekijk dan onze pagina’s over zonnepanelen in Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel, Noord-Holland, Gelderland en Flevoland. Maar ook in de andere provincies van Nederland zijn we actief.