DUURZAAM

Zonnepanelen in Noord-Holland

DUURZAAM

ZONNEPANELEN

blank

Investeer nu in een duurzame samenleving

Zonne-energie is energie die wordt opgewerkt door de zon. Zonne-energie is een vorm van duurzame energie, omdat het schoon, gratis en onuitputtelijk is. De zon komt elke dag voor niets op! En levert 2500 keer zoveel energie als alle mensen op aarde bij elkaar verbruiken. In Noord-Holland schijnt niet altijd de zon, maar zelfs in schaduw wekken zonnepanelen energie op.

De populairste zonnepanelen zetten 12 tot 16 procent van het zonlicht dat erop valt om in elektriciteit. In 2 jaar heeft een zonnepaneel al meer energie bespaard dan het kostte om het paneel te maken. Daarna leveren jouw zonnepanelen nog 23 jaar milieuwinst!

Panman dak en gevel service heeft de afgelopen jaren voor veel tevreden klanten in onder andere, Noord-Holland, Blaricum, Diemen, Haarlem, Huizen, Beverwijk, en Laren gezorgd.

Soorten zonnepanelen in Noord-Holland

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. De elektriciteit is dan nog niet gelijk klaar voor gebruik. Zonnepanelen produceren direct stroom, terwijl wij een wisselstroom nodig hebben. Daarom wordt altijd een omvormer geïnstalleerd die gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Stroom kan je dan gelijk gebruiken voor je apparaten die elektronisch zijn zoals een koelkast, vaatwasser, televisie etc.
Er zijn diverse soorten zonnepanelen op de markt bij dak en gevel service in Noord-Holland:
• Dunne film zonnepanelen
• Polykristallijn zonnepanelen
• Monokristallijn zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen: zijn dunne, flexibele zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn goedkoper, maar leveren minder rendement op en hebben een kortere levensduur.

Kristallijn zonnepanelen: Leveren een hoger rendement op. Toegepast bij glas folie en glas -glas zonnepanelen.

Er is een onderscheid te maken in mono- en poly kristallijne zonnepanelen. U herkent de monokristallijn zonnepanelen de zwarte kleur en de polykristallijne zonnepanelen aan de blauwe kleur. Of het gaat om mono- of polycellen, wordt bepaald door de productie.
Bij polykristallijne zonnecellen liggen de kristallen kriskras door elkaar. Bij de productie van deze zonnecellen wordt silicium gesmolten en afgekoeld. Tijdens dit stolproces worden geen extra handelingen uitgevoerd, waardoor er kristallen ontstaan die verschillende vormen zullen aannemen. Hierdoor is er op het paneel een patroon te zien dat lijkt op gebroken scherven. Dit zorgt voor een onrustiger beeld & reflectie.
Bij de productie van mono kristallijne zonnecellen wordt er uit silicium staven geproduceerd met één kristal. Dit wordt verwerkt in dunne platen die de zonnecellen zullen vormen. De silicium smelt en koelt af, maar dit proces wordt beïnvloed tijdens het stollen. Zo komen de kristallen allemaal in dezelfde richting komen te liggen. Dit zorgt voor een effen kleur.

Wij adviseren u graag bij het kiezen van het juiste paneel voor uw woning in Noord-Holland. Let op: In combinatie met een witte dakbedekking haalt u nog meer rendement uit uw panelen!