ISOLATIE

VLOER ISOLATIE

ISOLATIE

VLOERISOLATIE

blank
Vloer isolatie

Vanuit de bodem van het huis trekt koude lucht en vocht omhoog en voelt minder comfortabel aan de voeten. Via de vloeren raakt een gemiddelde woning zo’n 15 procent van alle warmte kwijt.

(Een gevolg hiervan is dat de verwarming al snel omhoog gezet wordt, en in deze tijd van de energiecrisis zit u hier natuurlijk niet op te wachten.)

Vloerisolatie kan deze warmte tegenhouden en soms ook terugkaatsen, zodat de warmte binnen beter wordt gedistribueerd Bij vloerisolatie isoleren wij de onderkant van de vloer met isolatieschuim, dit gebeurt in uw kruipruimte. Bij het isoleren van de vloer verneemt u dit direct aan de temperatuur van de vloer in uw woning. Ook is dit product zeer geschikt voor vochtige kruipruimtes. (100% vochtdicht) Bij vloerisolatie hebben we het over het isoleren van de onderkant van de vloer, dus niet over bodemisolatie, dit laatste gebeurt vaak op de bodem van de kruipruimte, in geval van te weinig ruimte onder de vloer is vloerisolatie niet mogelijk en zou u moeten kiezen voor bodemisolatie. Heeft u al een zeer dikke isolatielaag van ongeveer 15cm tot 20cm, dan hoeft u de kruipruimte niet verder te isoleren.

Isolatieschuim.

PUR is een afkorting die staat voor polyurethaan. Dit is een chemische stof die erg veel in de bouw wordt toegepast en die uit twee componenten bestaat, namelijk polyool en isocyanaat. Als deze twee stoffen samen worden gevoegd ontstaat er een chemische reactie. Dit noemen wij PUR. Dit materiaal wordt onder hogedruk aangebracht en ter plekke uitzet.

De voordelen van bodemisolatie met PUR zijn;

  • Isoleert je vloer luchtdicht tot in de kleinste details
  • Is milieuvriendelijk.
  • Biedt topisolatiewaarde voor minimale isolatiedikte.
  • Snel aangebracht, meestal binnen 1 dag.

De prijs voor vloerisolatie met PUR schuim is afhankelijk van de oppervlakte van de kruipruimte, bereikbaarheid en het aan te brengen dikte van het PUR. De terugverdientijd ligt over het algemeen tussen de 6 en 8 jaar. Meestal duurt het aanbrengen van PUR schuim slechts één dag.