DAKRENOVATIE

TPO DAKBEDEKKING

DAKRENOVATIE

TPO DAKBEDEKKING

blank

Uw partner voor een duurzaam wit dak

Is uw plat dak toe aan vervanging of wilt u uw plat dak voorzien van een nieuwe dakbedekking? Panman dak en gevelservice adviseert u graag hoe u dakbedekking op de juiste duurzame wijze kan toepassen voor zowel verbouw als nieuwbouw. Naast ons aanbod in vloeibare dakbedekking leveren en brengen wij ook TPO-dakbedekking aan. Wanneer dit in de witte variant wordt toegepast brengt dit zeer veel voordelen met zich mee. Laat u informeren door onze experts!

Naast Siloxaan vloeibare dakbedekking zijn wij ook gespecialiseerd in Köster TPO-dakbedekking. Waarbij Siloxaan toegepast wordt bij renovatie is dit bij TPO-dakbedekking niet het geval. TPO-dakbedekking wordt grotendeels bij nieuwbouw toegepast.

TPO is een van de meest duurzame kunststof dakbedekkingen. Het heeft de gunstige eigenschappen van EPDM en PVC, maar niet de nadelen. TPO (Thermoplastische Poly Olefine) is een elastische kunststof folie die gebruikt wordt voor het afwerken van platte daken. Het lijkt zeer op PVC, maar de chemische structuur ervan is totaal verschillend Zo bevat TPO, in tegenstelling tot PVC, geen weekmakers en behoudt de folie gedurende zijn levensduur zijn elasticiteit.

De kunststof TPO-dakbedekking kan bij iedere weersgesteldheid verwerkt worden, in tegenstelling tot EPDM-dakbedekking. Door de hoge bestendigheid tegen industriële uitstoot zijn de daken zeer geschikt voor industriedaken. Deze kwaliteit is daarnaast voor iedereen verkrijgbaar die een plat dak bezit van een villa tot een carport. In combinatie met zonnepanelen haalt u met witte TPO het meeste rendement.

Vanwege de lange levensduur is (>40 jaar) is deze dakbedekking mogelijk de goedkoopste dakbedekking die u kunt aanschaffen.

Milieuvriendelijk

TPO-dakbedekking is milieuvriendelijke dan EPDM en PVC. Bij verhitting van TPO komen geen schadelijke furanen en doxinen vrij. Tevens bevat de folie geen weekmakers of andere stoffen die aan het water afgegeven worden. Regenwater dat in contact is geweest met kunststof kan dus op een reguliere manier gerecupereerd worden. TPO wordt vanwege zijn milieuvriendelijke eigenschappen ook veel gebruikt voor het bekleden van drinkwateropslagbassins en voor het afwerken van vegetatiedaken (extensieve groendaken).

Lage energiekosten, koel dak.

Met een witte dakbedekking haal je over het algemeen een hoger rendement uit je zonnepanelen. Dit komt doordat een gedeelte van het zonlicht dat gereflecteerd wordt op de zonnepanelen valt. Daarnaast wordt het dak minder warm en blijven de zonnepanelen koeler. Hoe lager de temperatuur van de panelen, des te efficiënter ze het zonlicht omzetten in elektrische energie. Hoeveel extra rendement je precies kunt behalen met het plaatsen van een witte dakbedekking hangt af van het type zonnepaneel, de oriëntatie van het dak en de opstelling van de panelen.

Voordelen:

 • Energiebesparend en hoger temperatuurcomfort in het gebouw
 • Sterk elastisch
 • Geen uittreding van chemische stoffen (waardoor geschikt voor toepassing op groendak)
 • Uv-bestendig, ozon-bestendig
 • Bestand tegen chemicaliën
 • Wortelvast
 • Levensduur +-/ 40 jaar

Toepasbaarheid:

 • Traditionele (platte) daken
 • Extensieve groendaken
 • Energiedaken (wit, hoog reflecterende folie)
 • Zichtdaken (met of zonder design profielen)

Regio’s waar we actief zijn

Panman is actief in alle regio’s van Nederland. De meeste klanten komen uit de noordelijke provincies: Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Gelderland.