DAKRENOVATIE

TPO DAKBEDEKKING Friesland

DAKRENOVATIE

TPO DAKBEDEKKING

blank

Uw partner voor een duurzaam wit dak in Friesland

TPO-dakbedekking is een zeer duurzame manier om uw dak plat dak mee te bekleden. In Friesland hebben wij al diverse daken behandeld met deze vorm van dakbedekking. Waarbij Siloxaan zeer geschikt is voor renovatie in Friesland is TPO-dakbedekking goed voor nieuwbouw in Friesland. TPO-dakbedekking komt met 20 jaar garantie plus mogelijkheid tot uitbreiding.

TPO is een van de meest duurzame kunststof dakbedekkingen. Het heeft de gunstige eigenschappen van EPDM en PVC, maar niet de nadelen. TPO en PVC lijken zeer erg op elkaar en zijn zeer geschikt voor grote oppervlaktes.

Verschil TPO EN PVC

In Friesland zijn veel woningen nog voorzien van PVC of EPDM. PVC is van nature hard materiaal, maar word toegevoegde weekmakers maken de dakbaan soepel en makkelijker te verwerken. Door langdurig blootstelling aan Uv-straling en andere weersinvloeden treden de weekmakers uit de baan. TPO bevat geen chloor of weekmakers en is dus beter voor het milieu. TPO is relatief dunner maar heeft ondanks dat het dunner is een betere prestatie en een langere levensduur dan PVC. En doordat het geen weekmakers bevat, veroudert het dak minder snel.

Wij maken overal in Friesland daken duurzaam

Wij hebben op diverse plaatsen in Friesland zijn daken wit en duurzaam gemaakt, zowel met TPO-dakbedekking als met Siloxaan. Wij hebben veel tevreden klanten in Balk, Leeuwarden, Dokkum, Joure, Franeker, Aalsum, Arkum, Flansum en Laaxum.

Zonnepanelen

Met een witte dakbedekking bij u in Friesland haal je over het algemeen een hoger rendement uit je zonnepanelen. Dit komt doordat een gedeelte van het zonlicht dat gereflecteerd wordt op de zonnepanelen valt. Daarnaast wordt het dak minder warm en blijven de zonnepanelen koeler. Hoe lager de temperatuur van de panelen, des te efficiënter ze het zonlicht omzetten in elektrische energie. Hoeveel extra rendement je precies kunt behalen met het plaatsen van een witte dakbedekking hangt af van het type zonnepaneel, de oriëntatie van het dak en de opstelling van de panelen. Gemiddeld kun je rekenen op een extra rendement van 4 tot 5%.