ISOLATIE

SPOUWMUUR ISOLATIE

ISOLATIE

SPOUWMUURISOLATIE

blank
Uw huis in een warm jasje

Denkt u eraan om uw spouwmuren te laten isoleren omdat de isolatie verouderd is of omdat de spouw nog leeg is? Dan biedt Panman- isolatie u in deze situaties de perfecte oplossing voor het (na) isoleren van uw spouwmuren.

 

Isolatie Foam van Insufoam

Beschikt uw woning over een spouwmuur en is deze al wel geïsoleerd maar twijfelt u aan de kwaliteit hiervan? Dan heeft Panman- isolatie de oplossing om uw isolatiewaarde van uw woning op te schroeven! Isolatiefoam, Doormiddel van Foam isolatie van Insufoam kunt u uw woning na isoleren. Het schuim vult alle naden en kieren, waardoor uw spouw weer goed geïsoleerd is.

Woningen uit de jaren 70, 80 en 90 kregen tijdens de bouw vaak maar een dunne laag isolatie in de gevels waardoor er weinig merkbaar effect was. Ook zijn deze vaak niet naadloos op elkaar aangesloten, waardoor er al gauw energie verloren gaat door deze naden en kieren. Isolatiefoam is de oplossing voor uw buitenmuren. U verdient deze investering binnen enkele jaren terug in de vorm van een lagere energierekening. Uw huis wordt ook aanmerkelijk meer waard. Daarnaast krijgt u uw woning ’s winters veel sneller warm en houdt u die warmte beter vast. Na-isolatie van uw spouwmuur is zowel goed voor uw portemonnee, het klimaat en uw woongenot.

Parels

Heeft u een spouw die nog niet geïsoleerd is dan biedt Panman- isolatie ook daar voor de oplossing! In de meeste gevallen zijn parels de beste oplossing met de hoogste RC- waarde. Hierdoor bespaart u ook behoorlijk op uw gasverbruik, wat een goede keuze is voor het milieu.

In het verleden werd bij de bouw van woningen niet standaard elke gevel geïsoleerd. Hierdoor zijn er in ons land nog veel woningen met niet geïsoleerde spouwmuren. Het opvullen van de spouw met parels voorkomt warmte en energieverlies via de gevels van uw woning. Met de hedendaagse kennis en technieken is het isoleren van spouwmuren zonder risico’s en levert het een forse besparing op uw energierekening.

Productinformatie Isolatiefoam.

Isolatiefoam is een wit isolatieschuim dat in vloeibare vorm in de spouw wordt ingebracht en daar langzaam uithardt. De structuur van isolatiefoam is open-cellig. Hierdoor schuimt de vloeistof perfect op met lucht. De vloeistof zet op een natuurlijke en geleidelijke manier in de spouw uit en vult hierbij alle naden en kieren.

Productinformatie Parels.
Parels worden gecreëerd uit korrels van expandeerbaar polystyreen. De hoofdbestandsdelen bestaan uit waterstof en koolstof. Deze elementen zijn niet schadelijk voor de gezondheid. En ze zijn uiterst milieuvriendelijk. De parels zijn dampdoorlatend, wat de kans op vochtproblemen aanmerkelijk terugdringt.

Werkwijze Isolatiefoam.

Wanneer voor het schuim gekozen wordt zullen er volgens een vast boorpatroon gaten in de voegen geboord worden waarna deze gevuld zullen worden met het isolatiefoam. Het resultaat: een naadloze en vormvaste harde isolatie die alle kieren in uw spouw perfect afdicht. Dit gebeurt ook wanneer uw spouw heel smal is of nog (deels) is gevuld met oud isolatiemateriaal. Wanneer de spouw na-geïsoleerd is zullen alle gaten in een nagenoeg dezelfde kleur hersteld worden. Isolatiefoam is al toepasbaar bij een spouwbreedte vanaf drie centimeter. En omdat uw spouw in bijna geen enkel geval vooraf hoeft te worden leeggehaald of schoongemaakt, zijn de voorbereidingskosten aanmerkelijk lager.

Werkwijze parels.

Bij het isoleren van spouwmuren wordt de luchtruimte tussen de binnen en buitengevel opgevuld met parels. Een voordeel van spouwmuurisolatie is het feit dat er geen bouwkundige aanpassingen aan uw woning benodigd zijn. De parels worden eenvoudig geïnjecteerd door kleine gaten welke vooraf in de voeg worden geboord. Nadat de gehele ruimte tussen uw gevels gevuld is met het isolatiemateriaal worden de vulgaten in nagenoeg dezelfde kleur weer dicht gevoegd. Hierdoor zal het uiteindelijk niet opvallen dat er spouwmuurisolatie bij uw woning is aangebracht.

Voordelen Isolatiefoam.

 • waterafstotend
 • dampdoorlatend
 • geurneutraal
 • brandvertragend (Brandklasse B2)
 • hoge isolatiewaarde
 • geen chemische blaasmiddelen nodig om het toe te passen
 • dicht de spouw naadloos af.

Voordelen Parels

 • Eenvoudige plaatsing in 1 dag
 • Zeer hoge en blijvende isolatiewaarde
 • Geen tocht meer
 • Geen verzakkingen wegens verlijming van de parels
 • Dampdoorlatend en vochtbestendige en -regulerende isolatie
 • Milieuvriendelijk, energiebesparend en geheel reukloos
 • 100% recyclebaar
 • Comfort verhogend: warm in de winter, koel in de zomer
 • Subsidie mogelijk
 • Lagere energiekosten

Toepasbaar isolatiefoam.

Isolatiefoam is doorgaans goed aan te brengen in de spouwmuren van de meeste woningen. Vooral wanneer er verouderde isolatie aanwezig is laat isolatiefoam zich goed gelden omdat deze zich goed doordringt in naden en kieren

Toepasbaar parels

Parels zijn al toepasbaar in een spouwmuur met een ruimte vanaf minimaal 3 centimeter. Ze zijn volledig recyclebaar en relatief goedkoop.
Door het structuur sluiten ze minder goed kieren af dan isolatiefoam.

Isolatiewaarden

Als je gaat isoleren, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je er beter van wordt. Om te zien hoe goed je huis is geïsoleerd moet je naar de isolatiewaarden kijken.

Er zijn twee belangrijke termen.

 • R-waarde:Aan de hand van de Lambdawaarde worden de R-waarden berekend. De R-waarden is afhankelijk van de dikte.
 • Lambdawaarde:Deze waarde geeft aan in hoeverre isolatiemateriaal de warmte doorlaat. Hoe lager de Lambdawaarde, hoe beter het materiaal

Bij het isoleren heb je te maken met de Rd en de Rc waarde.

 • De Rd-waarde staat voor Resistance declared. Dit is isolatiewaarde van het materiaal zelf.
 • DeRc-waarde staat voor Resistance construction. Dit is de totale isolatiewaarde van de muren en de laag parels of schuim samen.

 • Isolatiefoam is zeer dampdoorlatend en heeft een lambdawaarde van tussen de 0,028 tot 0,035 W/mK
 • De gemiddelde lambdawaarde van EPS-parels ligt tussen de 0,033-0,035 W/mK.

Bij spouwmuurisolatie kunt u de isolatiedikte niet beïnvloeden, omdat die wordt bepaald door de breedte van de spouw. Op basis van die breedte moet u dus een isolatiemateriaal kiezen die bij die dikte de isolatiewaarde oplevert die u nodig heeft. De isolatiewaarde van een gemiddelde spouwmuur zonder isolatie heeft een Rc-waarde van 0,035 m2 K/W. Mét schuim of parels als isolatiemateriaal haalt de spouwmuur een isolatiewaarde van 1,71 m2 K/W.

Wat handig is om te onthouden: hoe hoger de R-waarde hoe beter je muur is geïsoleerd.

Om in aanmerking te komen voor subsidie voor spouwmuurisolatie heb je een minimale Rd waarde nodig van 1,1 m²K/W