COATING

SILICONEN DAKBEDEKKING

COATING

SILICONEN DAKBEDEKKING

blank

Uw partner voor een duurzaam (wit) dak

Wanneer uw plat dak gerenoveerd moet worden door bijvoorbeeld beschadigingen en water lekkages dan hoeft u niet meer een compleet nieuw plat dak! Door te kiezen voor een siliconen dakbedekking heeft u snel een gerenoveerd dak. Wanneer de kleurkeuze daarbij ook nog wit is brengt dit nog meer voordelen met zich mee.

Naast TPO-dakbedekking werken wij al een geruime tijd met Siloxaan van GE Enduris. Siloxaan is een product speciaal voor platte daken. Siloxaan is een één- component systeem toegepast op het platte dak.

Het product is een naadloze, blijvend elastische en dampopen dakbedekking. Het kan de levensduur van uw dak drastisch verlengen. Hierdoor wordt een kostbare, tijdrovende vervanging van uw dak uitgesteld.

Polysiloxaan (kortweg ‘siloxaan’) genoemd is duurzaam en permanent flexibel. Dit product is volledig UV-bestendig waardoor het een langdurige bescherming biedt tegen weersinvloeden. Siloxaan kan in dezelfde mate uitzetten en krimpen als uw dak en helpt bij het voorkomen van lekkages die kunnen leiden tot schimmels, houtrot en roest.

Door te kiezen om uw platte dak te voorzien van Siloxaan voegt u tientallen jaren levensduur toe aan uw dak.

Daken hebben het zwaar te verduren. Op een zonnige dag kan een standaard zwart dak een temperatuur shock ondervinden van 60° C, van 75° C overdag tot 15° C ’s nachts. Deze temperatuurschommelingen alsmede de blootstelling aan UV- straling kunnen inde loop van de tijd een enorme belasting van uw dak veroorzaken. Dak gebreken treden normaal op bij doorvoeren, naden en hoeken van verschillende materialen. Kleine constructie gebreken, zoals een gebrekkig afvoer en stilstaand water, kunnen leiden tot grote problemen.

Siloxaan blijft stabiel, flexibel en nagenoeg onaantastbaar door dagelijkse seizoen gerelateerde temperatuur extremen. Het wordt niet hard en biedt daardoor langdurige bescherming.

Voordelen:

  • Energiebesparingen – Energiebesparingen versus een zwart dak kunnen wel 35% bedragen op de kosten voor koeling ’s zomers.
  • Staand water – De meeste producten worden kwetsbaar op de naden, openingen en/of randen met name bij stilstaand water. GE Enduris siloxaan is naadloos en beschermd uitstekend tegen stilstaand water.
  • Lage levencyclus kosten – Dit product kan zonder primer en in één laag aangebracht worden en zorgt zo voor een efficiency en kostenbesparingen bij het installatie proces.
  • Elasticiteit – Doordat het systeem flexibel is en blijft tijdentemperatuurwisselingen en bij extreme hitte of kou, gedurende de hele levensduur van het gebouw, biedt6 het systeem een uitstekende elasticiteit, niet alleen in het begin maar ook op langer termijn.

Toepassing:

GE Enduris siloxaan dakbedekking is geschikt op bijna alle bouwkundig degelijke platte daksystemen zoals:

  • Metaal
  • Beton
  • Cementvezelplaat
  • SPF (PU Schuim)
  • Eenlaags membranen (EPDM, PVC, TPO)
  • Bitumen (alle soorten)
blank

Officieel GE-verwerker

 

Wij zijn een gecertificeerd applicator op het gebied van aanbrengen van de GE Enduris siloxaan dakmembraan. Wij kunnen afgezien van een bedrijfsgarantie ook een fabrieksgarantie afgeven op een waterdicht dak.