blank

Witte dakbedekking

AEnige tijd geleden hebben wij een nieuwsbericht geplaats over een nieuw product, Siloxaan dakbedekking. Ook hebben wij geschreven dat wij al diverse klanten blij hebben mogen maken met Siloxaan witte dakbedekking. Zo ook in Stadskanaal.

De woning van deze klanten is voorzien van een platdak waardoor het in de zomermaanden erg warm word in zijn woning. Wij willen u het effect van Siloxaan witte dakbedekking laten zien bij deze klanten.

De klanten maken in hun huis gebruik van slimme technologie en kunnen in alle ruimtes de temperatuur meten. Zo hebben wij op 25 juni 2019 een zeer warme zomerdag gehad met een buiten tempraturen van 36 graden. In huis liepen de temperaturen die dag dan ook op in de keuken (die op het zuiden staat) tot maar liefst 29 graden!! Dit is de warmste ruimte van de woning.

Op 27 juni 2019 zijn wij bij deze mensen aan de slag gegaan om hun woning te voorzien van een “wit dak”. Siloxaan vloeibare dakbedekking kan na enige voorbereiding door ons op elk platdak toegepast worden. Mocht u platdak toe zijn aan vernieuwing dan kunt u ook siloxaan vloeibare dakbedekking hier over heen laten aanbrengen door ons. Het is een permanet flexibel materiaal die volledig Uv-bestendig is en bij naden of andere gebreken in uw dakbedekking ook dat probleem oplost.

Bij deze woning hebben wij 1.2 kilo siloxaan toegepast per m2. Hieronder een aantal voor en na foto’s.

Na het aanbrengen hebben we niet lang hoeven wachten om het resultaat te testen, want de volgende zeer warme dagen stonden alweer voor de deur. Week 30 was een extreem hete week. De temperatuur in de keuken bleef NA het aanbrengen van siloxaan dakbedekking op 26.2 graden. Doordat de keuken op het zuiden ligt was het resultaat van een koeler dak direct merkbaar voor de bewoners.

De klant heeft geen airconditioning in huis. En natuurlijk zal de woning wel doorverwarmen bij lange achter een volgende warme dagen. Wanneer u in uw woning gebruik maakt van een airconditioning zult u in combinatie met een witte dakbedekking ook een reductie op energie verbruik kunnen verwachten.