blank

Dakrenovatie plat dak in Veendam

Veendam een plaats in Groningen is weer een dak duurzamer!
Wij als bedrijf zetten ons de laatste jaren al veel in om ons bedrijf duurzamer te maken en dit te kunnen doorvoeren naar onze klanten. Zo bekijken wij per dag welke producten en diensten wij op een duurzamere manier kunnen inzetten. Werken met chemische materialen is de afgelopen 4 jaar al met 70% verminderd binnen ons bedrijf. Door steeds maar weer met onze fabrikanten en leveranciers te blijven communiceren proberen wij zo de beste en duurzame producten te gebruiken voor onze klanten.

Vroeger werd er nog niet gesproken over witte dakbedekking. Door de jaren heen zijn hierin veel onderzoeken geweest en word dit al door meerdere bedrijven op de markt geprezen. Waarbij men vroeger koos voor Bitumen of EPDM (zwart) merken wij dat onze klanten ook steeds meer kennis krijgen van een witte variant. Dit is dan weliswaar geen EPDM maar een TPO (Thermoplastische Poly Olefine). TPO heeft de gunstige eigenschappen van EPDM en PVC, maar NIET de nadelen. Niet alleen is TPO een sterker materiaal dan EPDM, maar is het ook veel milieuvriendelijker. Bij verhitting van TPO komen namelijk GEEN schadelijke furanen en toxinen vrij. Ook bevat het GEEN weekmakers en andere stoffen die aan het water aangegeven kunnen worden. Door de gunstige eigenschappen van TPO word dit materiaal dan ook veel gebruikt voor het bekleden van drinkwateropslagbassins en voor het afwerken van extensieve groene daken. Daarnaast bied TPO nog veel meer voordelen. Bekijk meer informatie over TPO dakbedekking op: https://www.dakengevelservice.nl/tpodakbedekking/ 

Terug naar de woning in Veendam; De klanten ondervonden hevige lekkage op hun dak en hadden hun plat dak al meerdere keren laten ‘overlagen’ de afgelopen jaren.  Het was daarom nu ook niet meer wenselijk om dit nog een keer te laten doen. Onze dakpan mannen hebben daarom de oude 6 lagen compleet verwijderd en afgevoerd. De overige bevuiling is ook verwijderd en het dak is schoongemaakt zodat de mannen met een frisse ondergrond konden starten. Vervolgens is er een dakfolie aangebracht met daaroverheen een isolatie plaat. Wanneer dit aangebracht is kon er gestart worden met het aanbrengen van de TPO dakbedekking.

Let op: Wanneer de klant kiest voor 2 verduurzamings producten is het mogelijk om subsidie aan te vragen hiervoor. Een voorbeeld zoals bij bovenstaande klant in Veendam; Isolatie en TPO dakbedekking.