blank

Dakrenovatie in Stadskanaal

Afgelopen periode hebben onze #dakpanmannen weer een prachtige prestige project opgeleverd!
Wie bekend is in Stadskanaal kent ook het pand genaamd ‘ZON.RONDOM’. Deze prachtige villa uit begin twintigste eeuw was nodig toe aan dakonderhoud plus verduurzaming. Om daarbij toch het pand z’n prachtige karakter te behouden hebben wij d.m.v. goede communicatie en overleg met onze opdrachtgever gekozen voor de huidige werkwijze.
Wij hebben behalve de twee torentjes alle rondlopende dakzijdes mogen vervangen en isoleren. Tevens hebben wij het platte dak midden in ook gestript, geïsoleerd en vervolgens weer ingedekt met een TPO kunststof dakbaan.
Nadat al ons materiaal en materieel is opgebouwd starten wij met het verwijderen van de oude dakpannen. De worden netjes afgevoerd in de mee geleverde puincontainer. Vervolgens wordt de isolaatplaat aangebracht. In dit geval hebben wij de Kingspan Therma TP-10, 84 MM plaat toegepast met een Rd-Waarde van 3.5. Hier worden vervolgens tengels en panlatten op geschoten en daarna wordt het dak weer ingedekt met een Monier Kruispan lichtbruin verglaasd. Een kruispan zegt al veel over hoe deze gelegd, in kruisverband en geeft het karakteristieke pand nog meer cachet.
Daar waar de pannen het plat dak gedeelte snijdt wordt een nieuwe overgang met dakopstand gecreëerd en vervolgens wordt de oppervlakte overlaagd met een dampdicht folie en een isolatie pakket. Het dak wordt na afronding van deze werkzaamheden ingedekt met een witte TPO kunststof dakbaan, 2 MM dik. Uitermate geschikt in combinatie met zonnepanelen en komt daarbij in aanmerking voor subsidie mogelijkheden. Vervolgens is de opstand met een zwarte metalen dekker weer afgewerkt.
Al met al weer een prachtig project met een prachtig resultaat.
Zoekt u een dakwerk bedrijf voor zowel hellende als platte daken die een uitdaging niet uit de weg gaat en begrijpt wat de norm van de hedendaagse kwaliteit betekend? Bel de dak Panman
Team Panman
Drentse Poort 18
9521 JA, Nieuw-Buinen
0599-769053.