blank

Project in Zeist

In Zeist (Utrecht) hebben wij een meerdere woningen onder 1 dak mogen voorzien van een hoogwaardige dakcoating. Alle woningen zijn voorzien van de zelfde kleurcoating. Het dak was behoorlijk vervuilt zoals ook te zien is op onderstaande foto’s. Wij zijn gestart met het reiningen van het dak. Organische aanslag op uw dak houdt vocht vast waardoor er met de winterdag vorstschades kunnen ontstaan. Kleine scheurtjes is hier het gevolg van waardoor de oppervlakte in een vicieuze cirkel terecht komt. Het is daarom belangrijk om uw dak goed te onderhouden.

Na het reinigen hebben wij het dak voorzien van een dakcoating. Wanneer wij beginnen met de coating zullen wij ten alle tijden de woning afplakken om nawerk in de vorm van nevelverwijdering te voorkomen. Denk hierbij aan dakramen/dakkapellen, windveren en puntgevels. Veel pannen zijn na de reiniging poreus en mogelijk in een vergruizende staat. Dit kunnen we oplossen doormiddel van het aanbrengen van een primer. De primer zorgt voor een stabiele ondergrond.

De eerste laag acryl coating op kleur zal worden verdund met +/- 10% water. Dit om ervoor te zorgen dat de eerste laag goed wegtrekt in de oppervlakte, wat weer zorgt voor een goede basis voor de toplaag.

De toplaag. De laatste onverdunde laag acrylcoating wordt aangebracht en alle kantjes en randjes zullen allemaal mee gespoten worden. Alle spuitwerkzaamheden zullen met een airless spuit uitgevoerd worden. Wanneer de coating zo goed als droog is, zal het afplakmateriaal verwijderd worden en ziet uw dak er weer als nieuw uit!

Uw dak laten coaten door Panman Dak en Gevel service heeft meerdere voordelen:

Verminderd sterk de aangroei van algen en mossen

Coating is vochtwerend, vuil afstotend en damp doorlatend

Beschermd tegen vorstschade en kapotvriezen van uw dakpannen.

Bestand tegen verwering en verkleuring.

100% dekkend eindresultaat.

Bekijk hier onder de voor, tijdens en na foto’s.