blank

Dakcoating en reiniging in Tiel

In Tiel (Gelderland) hebben wij afgelopen week deze woning voorzien van een dak coating en dak reiniging.

Voordat wij kunnen beginnen aan het coaten van een dak hebben wij het dak eerst al voorzien van een dak reiniging. Dit houdt simpelweg in dat het dak schoongemaakt wordt doormiddel van een hogedruk spuit. Niet iedereen kiest voor een dak coating. Voor veel mensen is een dak reiniging ook al genoeg. Tevens kan een dak reiniging het hele jaar door uitgevoerd worden en is het verschil van voor en na een schoon dak ook nog eens zeer verrassend. Een dak reiniging is niet alleen mooi voor het aanzicht het is ook nog eens goed voor uw woning of bedrijfspand om het vuil van uw dakpannen af te nemen.

Door bevuiling van uw dak ziet uw woning of bedrijfspand er vaak na van jaren van organische en atmosferische bevuiling niet meer uit. Organische aanslag houdt vocht vast waardoor er met de winterdag vorstschades kunnen ontstaan. Kleine scheurtjes is hier het gevolg van waardoor de oppervlakte in een vicieuze cirkel terecht komt.

Door de scheurtjes houdt de oppervlakte nog meer vocht vast waardoor deze nog meer last krijgt van vorstschade. Hierdoor wordt de oppervlakte ruwer in zijn toplaag en zal nog meer bevuiling vasthouden wat resulteert in nog meer vocht absorptie en dus meer vorst schade.

Wanneer u uw dak laat reinigen wordt alle mos en alg aanslag verwijderd en zoveel mogelijk kapotte pannen vervangen. Uw dakpannen houden minder vocht vast en uw woning zal er weer stukken frisser uitzien.

Wij adviseren wel om uw dak na een reinining te laten voorzien van een impregneer of coating.

Hier onder staan een aantal foto’s van een woning in Tiel die wij voorzien hebben van een dak op kleur en een dak reiniging.