DUURZAAM

ISOLATIE

DUURZAAM

ISOLATIE

blank

UW WONING IN EEN WARM JASJE

Doordat warme lucht stijgt, gaat tot wel 30% van de warmte in een woning verloren via het dak.  Zonde, want hierdoor gaat veel energie verloren. Een goed geïsoleerd dak loont. Zo verhoogt dakisolatie het wooncomfort doordat het in de winter aangenaam warm blijft en in de zomer aangenaam koel. Bovendien verbruikt men minder energie, wat een positief effect heeft op je energierekening en op het milieu.

Elk dak is geschikt voor isolatie. Over het algemeen zijn oudere woningen minder goed geïsoleerd dan nieuwe woningen. Ook woningen die al dakisolatie hebben kunnen in veel gevallen het dak nog beter isoleren. Bij renovatiewerkzaamheden maken wij veelal gebruik van Kingspan of Unidek. Ook is er een Alkreflex beschikbaar. Dit is een isolatiedeken. Bij nieuwbouw voornamelijk IsoBouw. Afhankelijk van het type woning kan worden bekeken welk isolatietype het beste past en hoeveel energie en geld er bespaard kan worden voor u!

Werkwijze isolatie

We beginnen met het dak goed te inspecteren als de inspectie afgerond is halen wij het dak leeg tot aan het dakbeschot. Denk bijvoorbeeld aan panlatten en tengels. Als het dakbeschot leeg en schoon is wordt er gecontroleerd op houtrot. Indien dit aanwezig is zal dit vervangen worden. Vervolgens worden de isolatie platen op de gordingen bevestigd. Als elke plaat op het dak ligt wordt elke naad die aanwezig is afgepurd, tevens wordt ook het nok goed gedicht.
Als laatst wordt er onderlangs een afschuifregel geplaats, dit voorkomt dat de isolatie platen van hun plek kunnen verschuiven.
Wanneer alle isolatieplaten aangebracht zijn, zullen er nieuwe latten bevestigd worden waar de nieuwe pannen weer op kunnen rusten.

Indien u niet uw volledige dak laat renoveren dus een, één op één vervanging van pannen is het altijd mogelijk om via Panman dak en gevel uw dak van binnen uit te laten isoleren.

Voordelen isolatie

  • Verlaagt de energierekening dus verdient zichzelf snel terug.
  • Comfortabel binnenklimaat
  • Waardestijging van de woning
  • Goed voor het milieu

Isolatie toepasbaar op

  • Hellende daken
  • Platte daken

Verlaagd btw-tarief op dakisolatie

Is je woning ouder dan 2 jaar en laat je het dak isoleren? Dan kom je in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 9% in plaats van 21%. Het verlaagd 9% btw-tarief is enkel van toepassing op de arbeidskosten voor het plaatsen van dakisolatie. Op de isolatiematerialen zelf blijft het standaard btw-tarief van 21% van kracht.

Hoe kan ik aanspraak maken op het verlaagd btw-tarief?

Om te kunnen genieten van het verlaagd btw-tarief moet je de dakisolatie laten plaatsen door een erkende vakman. Wij kunnen je adviseren over de meest geschikte isolatiemethode voor jouw dak en zorgen voor een correcte plaatsing. Voldoe je aan de nodige voorwaarden, dan maken hij voor jou een factuur op met een verlaagd btw-tarief.

De R-waarde

Het isolatievermogen van materiaal wordt uitgedrukt in de R-waarde, zoals bij dubbel glas, maar ook bij vloeren, daken en muren. Deze waarde heeft betrekking op het isolerend vermogen van verschillende zaken. Bij een hoge R-waarde is er sprake van hoog isolerend materiaal. De berekening is afhankelijk van de materialen en de dikte. De R-waarde wordt ook gebruikt als maatstaf voor premies en subsidies. Neem contact op voor de mogelijkheden!