COATING

IMPREGNEREN

COATING

IMPREGNEREN

blank

Een laag om uw woning

Impregneren kunt u zien als een onzichtbare laag om uw woning te beschermen. Deze onzichtbare laag zorgt ervoor dat er geen regenwater en andere weersinvloeden in uw gevel trekken. Impregneren wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Impregneren is niet alleen goed voor uw gevel of dak, maar ook voor uw portemonnee.

Hydrofoberen houdt simpel weg in dat de oppervlakte waterafstotend gemaakt wordt. Een goed geïmpregneerde oppervlakte kun je zien aan het af parelend effect.
Door u gevels te impregneren heeft water en vocht geen kans meer om in uw gevel te trekken en zal uw gevel geheel waterafstotend zijn. Dit is belangrijk om schade aan uw woning te voorkomen. Het is belangrijk om uw woning door een specialistisch bedrijf te laten impregneren, wanneer dit zelf gedaan wordt is het effect minder werkend of niet. Het is namelijk van groot belang dat de wand gelijk in zijn geheel wordt behandeld met het impregneermiddel en doordat de stoffen transparant zijn is het lastig dit zelf uit te voeren. Ook zijn de professionele producten beter en veel langer werkzaam dan de producten voor particulieren.

Werkwijze:

Voor het impregneren van gevels en daken hebben wij verschillende manieren van uitvoering.

Voor het impregneren van daken gebruiken wij een NANO-gedragen impregneermiddel. Wij nevelen uw dakpannen in met ongeveer 0,150 millimeter materiaal per vierkante meter. De applicatie wordt uitgevoerd met behulp van een drukspuit of airless spuit.

Voor het impregneren van gevels maken wij de keuze uit twee verschillende soorten impregneer. Een vloeibaar of een pasta. Voor hardgebakken ondergronden gebruiken wij een pasta zodat het product langer de tijd krijgt om in te trekken. Wij zullen met behulp van een rollersysteem gekoppeld aan onze airless spuit de oppervlakte inrollen. Wij brengen ongeveer 200 gram materiaal per vierkante meter aan.

Is de ondergrond wel sterk zuigend dan brengen wij een vloeibaar impregneermiddel aan. Met behulp van een elektrische lagedruk pomp vloeien wij de oppervlakte van onder naar boven in. Laag voor laag werken wij ons naar boven. De reden voor dit patroon is dat het restant materiaal wat uitloopt bij aanbrengen de ondergelegen oppervlakte nog verder dicht vloeit. Afhankelijk van de ondergrond zullen wij gemiddeld tussen de 1 en 1,5 liter materiaal per vierkante meter aanbrengen.

Voordelen:

 • Vorstschade is verleden tijd
 • Bespaard energie kosten
 • Geen witte aanslag meer.
 • Eenvoudige manier van aanbrengen zonder veel overlast.
 • Woning heeft een langere levensduur
 • Vuil is makkelijker te verwijderen.
 • Waterafstotende oppervlakte die blijft ‘ademen’
 • Producten zijn milieuvriendelijk

Toepassing:

 • Gevels
 • Daken
 • Minerale ondergronden; metselwerk en dakpannen