REINIGING

DAKREINIGING

REINIGING

DAKREINIGING

blank

Een mooi dak, begint bij schoonmaak

Wanneer u rondkijkt in uw straat ziet u vele daken niet meer in originele staat.

Dit is zeer zonde want een dak reiniging is niet alleen een verfraaiing van uw dak en/ of omgeving maar het is ook een noodzakelijk onderhoud.

Wanneer een aantal jaren geen onderhoud aan uw dak gepleegd wordt kan dit leiden tot grote gevolgen. Voorkom dit door uw dak tijdig te laten reinigen en/ of te laten behandelen met een coating.

Al meer dan 15 jaar zijn wij expert op dit gebied. Door heel Nederland hebben wij al honderden daken voorzien van een vakkundige reinigingsbehandeling.

Nederland bevindt zich in een vochtig en regenachtige klimaat, hierdoor raken onze daken al snel bevuild met organische en atmosferische bevuilingen.

Deze bevuilingen kunnen ernstige schade aan uw dakpannen veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan vorst schade en/of kapotte pannen. Hierdoor ontstaat een niet waterdicht dak. Tevens kan hierdoor uw dakconstructie aangetast worden. Voorkom deze mogelijke schade dan ook, door uw dak tijdig te laten reinigen en coaten door Panman dak en gevel. Wanneer u uw dak laat reinigen wordt alle alg en mos aanslag verwijderd. Door het verduurzamen van de pannen is de levensduur vele malen langer dan de garantieperiode die meestal wordt afgegeven. Daarnaast kunnen problemen als vorstschade en lekkages worden voorkomen, ook het aanzicht van een gereinigd dak laat dat uw woning er een stuk frisser uitziet.

Werkwijze dak reiniging:

Wij kunnen uw dak specialistisch reinigen met een hogedruk machine.
Met behulp van een positionering lijn zekeren wij ons aan een stabiel punt, en in veel gevallen met een extra dakrandbeveiliging daar waar dat mogelijk is reinigen wij systematisch uw dak.
Wanneer de oppervlaktes allemaal goed gereinigd zijn vervolgen we onze werkzaamheden door uw dak, gevels, goten en straatwerk goed na te spoelen en te legen. Wanneer al deze werkzaamheden afgerond zijn lappen wij uw ramen als service wanneer er tijd over is.
Wanneer alle schoonmaakwerkzaamheden voltooid zijn benevelen wij uw dak met een milieuvriendelijk anti alg/mos middel. Sporen van schimmels en bacteriën zullen hierdoor doodgaan en uw dak blijft voor de komende 3 jaar (omgeving gebonden) mos en alg vrij.
Tijdens de werkzaamheden zullen wij ook een dak inspectie uitvoeren en u van eventuele aandachtspunten op de hoogte stellen.

Voordelen van een dak reiniging:

  • Voorkomt vorstschade en lekkages
  • Alg en mos maakt minder aanhechting op uw dakpannen
  • Levensduur van uw dakpannen wordt verlengd.
  • Mooie uitstraling van woning of bedrijfspand.

Na een dak reiniging adviseren wij u om de oppervlakte met een impregneer of coating na te behandelen. Zie dak coating

Toepasbaarheid.

Elk type pan zou gereinigd kunnen worden maar denk bijvoorbeeld aan de,

  • Oudhollandse gebakken pannen.
  • Keramische pannen. (Edel-engobe, vol verglaasde)
  • Snel dek betonpan.

Tevens zijn wij bij Panman dak- en gevel gespecialiseerd in allerlei reinigingswerkzaamheden.