COATING

DAKCOATING

COATING

DAKCOATING

blank

Uw dak: ons vak!

Het is niet altijd noodzakelijk om te kiezen voor nieuwe dakpannen. Met een dakcoating kunnen wij uw dakpannen een tweede leven geven. Meer dan 15 jaar geleden zijn wij gestart met het reinigen en coaten van daken en nog steeds is dit een van onze hoofdwerkzaamheden. Onze dak coating specialisten beschikken over een brede kennis op het gebied van coatings. In tegenstelling tot nieuwe dakpannen is een dak coating vele malen goedkoper en het eindresultaat is zeer verrassend.

Wanneer uw dakpannen erg bevuild en poreus zijn is het van belang deze tijdig te laten behandelen. Wanneer de dakpannen nog niet te ver vergaan zijn kunt u uitstekend kiezen voor een dak coating. Een coating over uw dakpannen zorgt ervoor dat uw oude pannen weer voor jaren beschermd zijn tegen weersinvloeden, algen, schimmels, micro-organismen.

Een dakcoating is geschikt voor beton, vezelcement, tegels, eterniet en kunstleisteen. Wij werken met een breed assortiment in diverse *dak coating kleuren, deze zijn in maar liefst 4 glansgradaties te verkrijgen en 16 kleuren.

Zonnepanelen in combinatie met dakcoating

Vaak krijgen wij de vraag of een dak coating mogelijk is met zonnepanelen die op het dak al bevestigd zijn. Wanneer uw woning voorzien is van zonnepanelen is het ook goed mogelijk om uw dak te laten voorzien van een kleurcoating. In de meeste gevallen werken wij om de bestaande panelen heen, dit is niet zichtbaar wanneer de coating aangebracht is. Daarnaast is het mogelijk om uw zonnepanelen door ons te laten plaatsten, dan zullen wij eerst uw dak voorzien van een coating en vervolgens leveren en plaatsten wij voor u de zonnepanelen op uw dak.

Werkwijze:

 1. Wij beginnen met het reinigen van uw dak, wij reinigen uw dakpannen onder hogedruk met water. Systematisch reinigen we u hele dak om voor een schone en stabiele ondergrond te zorgen. Tijdens het reinigen van het dak zal er de nodige rommel naar beneden komen, na tijd spoelen we dit weer helemaal schoon en zorgen we dat de goten leeg zijn en ramen en boei delen goed afgespoeld zijn. Tevens als service als de tijd de toelaat zullen wij uw ramen beneden langs wassen.
  2. Wanneer de schoonmaakwerkzaamheden voltooid zijn zullen wij u dak na behandelen met een desinfectie laag om zo 100 % te kunnen garanderen dat alle sporen van schimmels en bacteriën verwijderd zijn.
  3. Wanneer wij beginnen met de coating zullen wij ten alle tijden de woning afplakken om nawerk in de vorm van nevelverwijdering te voorkomen. Denk hierbij aan dakramen/dakkapellen, windveren, zonnepanelen en puntgevels. Veel pannen zijn na de reiniging poreus en mogelijk in een vergruizende staat. Dit kunnen we oplossen doormiddel van het aanbrengen van een primer. Deze primer zorgt voor een stabiele ondergrond.
  4. De eerste laag acryl coating op kleur zal worden verdund met +/- 10% water. Dit om ervoor te zorgen dat de eerste laag goed wegtrekt in de oppervlakte, wat weer zorgt voor een goede basis voor de toplaag.
  5. De toplaag. De laatste onverdunde laag acrylcoating wordt aangebracht en alle kantjes en randjes zullen mee gespoten worden. Alle spuitwerkzaamheden zullen met een airless spuit uitgevoerd worden. Wanneer de coating zo goed als droog is, zal het afplakmateriaal verwijderd worden en ziet uw dak er weer als nieuw uit!

Voordelen

 • Verminderd sterk de aangroei van algen en mossen
 • Coating is vochtwerend, vuilafstotend en dampdoorlatend
 • 100% dekkend eindresultaat
 • Kan aangebracht worden met zonnepanelen
 • Beschermd tegen vorstschade en het kapotvriezen van pannen

Toepasbaarheid

 • Betondakpannen
 • Vezelcement
 • Tegels
 • Eterniet
 • Kunstleisteen
 • Golfplaten

*De hoogwaardige acryl coating waarmee gewerkt wordt is een duurzame coating en niet schadelijk voor het milieu. Samen met onze leveranciers werken wij aan een duurzame toekomst.