ISOLATIE

DAK ISOLATIE

ISOLATIE

DAKISOLATIE

blank
Dakisolatie

Een van de manieren om uw dak te isoleren, is met PUR. Dit bekende middel wordt op de bouw op allerlei manieren ingezet, wij gebruiken het vooral voor het isoleren van daken, vloeren en gevels. Het kan bovendien gebruikt worden bij bestaande woningen als nieuwbouwwoningen. Het grote voordeel van PUR is dat het uitzet bij het aanbrengen, zodat het alle naden en kieren vult en er een naadloze isolatielaag ontstaat. Dit draagt bij aan de uitstekende isolatiewaarde.

Als u geen mogelijkheid heeft om uw dak te laten isoleren met PUR isolatie, bieden wij bij Panman isolatie de mogelijkheid om uw zolderplafond toch na te behandelen met het isolatiemiddel van Slimfix deco!

SlimFix Deco is de snelst verwerkbare zolderisolatie ten opzichte van alle alternatieven. Dankzij de decoratieve zolderisolatieplaten en de gepatenteerde Deco klik- en naadprofielen, kunnen wij een zolderplafond snel isoleren en ook nog met een mooie afwerking. De profielen van de SlimFix zolderisolatie zijn voorzien van softstrips die alle naden automatisch luchtdicht afsluiten. In slechts 3 handelingen wordt de zolder voorzien van een isolerend, luchtdicht en esthetisch afgewerkt plafond. Een zolder isoleren was nog nooit zo eenvoudig als met SlimFix Deco.

Voor alle soorten daken

Uw dak isoleren met PUR is een effectieve en snelle manier om energie te besparen. Normaal gesproken gaat er veel warmte verloren via uw dak, maar dat is dankzij dakisolatie met PUR verleden tijd. PUR zorgt voor een luchtdichte isolatielaag, waardoor de warmte niet langer verloren gaat en u direct bespaart op uw energierekening. In de meeste gevallen kunnen we uw dak binnen een dag isoleren.

PUR aanbrengen

Ons PUR-schuim bestaat uit twee componenten. Met een speciale machine worden deze componenten bij het aanbrengen vermengd. Door het mengen reageren de twee componenten met elkaar, waardoor het schuim uitzet en snel hard wordt. Hierdoor ontstaat een strakke en nette isolatielaag zonder naden, wat voor een luchtdicht eindresultaat zorgt.

En dat zorgt op z’n beurt weer voor een zeer goede isolatiewaarde. Brengen we 9 centimeter dakisolatie met PUR aan, dan heeft dat al een Rc-waarde van ongeveer 3,5. Bij 14 centimeter gaat de Rc-waarde al richting de 5! Tijdens het gratis en vrijblijvende adviesgesprek bespreken we uw wensen, eisen en de mogelijkheden. Onze isolatie-expert zal u dan ook een offerte op maat geven.

PUR bevat geen CFK’s(chloorfluorkoolwaterstoffen). En ook bij het aanbrengen komen deze schadelijke gassen niet vrij. Toch is het verplicht dat u tijdens en twee uur na het aanbrengen niet aanwezig bent in de woning.

Voordelen van dakisolatie met PUR

• Naadloze isolatielaag

• Bereikt alle kieren, hoeken en naden

• Bevat geen schadelijke drijfgassen (CFK)

• Waterafstotend

• Binnen 1 dag aangebracht

• Brand dovend

Werkwijze dakisolatie

Dakisolatie is een uitstekende manier om uw wooncomfort te verhogen en aanzienlijke besparingen op uw energierekening te realiseren. Er zijn verschillende manieren van dakisolatie mogelijk. Daarom beginnen we het traject altijd met een adviesgesprek.

Werkzaamheden afhankelijk van soort dakisolatie

Gebruikt u de zolder niet voor wonen of werken, dan is het ook mogelijk om tussenvloeren en plafonds te laten isoleren. De exacte werkwijze is afhankelijk van de soort dakisolatie, maar in alle gevallen zorgen we ervoor dat we netjes en schoon werken en de ruimte in dezelfde staat achterlaten als we hem aantroffen. Maar dan natuurlijk mét dakisolatie!

Gevelisolatie

Nieuwbouw? Of heeft u uw hele woning gestript, en wilt u deze laten isoleren door middel van PUR schuim. Kunt u uw gevels ook laten spuiten door Panman isolatie met het PUR schuim middel.

SUBSIDIES ISOLATIE

Isolatiemaatregel Minimale isolatiewaarde * Minimale oppervlakte Subsidie per m2

Spouwmuurisolatie Rd ≥ 1,1 13 m2 per woning ** € 8

Gevelisolatie (binnen of buiten) Rd ≥ 3,5 13 m2 per woning ** € 38

Dakisolatie Rd ≥ 3,5 Minimaal 70% van de gehele dakoppervlakte van het gebouw € 30

Zolder-/vlieringisolatie Rd ≥ 3,5 Minimaal 70% van de gehele zolder/vlieringoppervlakte van het gebouw € 8

Vloerisolatie Rd ≥ 3,5 Minimaal 70% van de gehele vloeroppervlakte van het gebouw € 11

Bodemisolatie (eventueel in combinatie met vloer) Rd ≥ 3,5 Minimaal 70% van de gehele vloeroppervlakte van het gebouw € 6