ISOLATIE

BODEM ISOLATIE

ISOLATIE

BODEMISOLATIE

blank
Bodem Isolatie

Vocht in uw woning is een probleem! U merkt dat vaak aan een kille of vochtige vloer ook ziet u condens op de binnenkant van de ramen. Vocht is een storende factor voor uw woonplezier, maar kan ook voor gezondheidsproblemen zorgen. Vanuit de bodem van het huis trekt koude lucht en vocht omhoog en voelt minder comfortabel aan de voeten. Een gevolg hiervan is dat u de verwarming al snel omhoog zet en in deze tijd van de energiecrisis zit u hier natuurlijk niet op te wachten

Bij bodemisolatie isoleren wij de bodem met isolatieparels, dit gebeurt in uw kruipruimte. Hoewel het technisch gezien geen vloerisolatie is, heeft toepassen van bodemisolatie met isolatieparels wel een positief effect op de temperatuur van de vloer in uw woning. Ook is dit product zeer geschikt voor vochtige kruipruimtes. (100% vochtdicht) Bij kruipruimte isolatie, ofwel bodemisolatie hebben we het over het isoleren van de bodem, dus niet over vloerisolatie. Dit laatste gebeurt vaak aan de onderkant van de vloer, in geval van te weinig ruimte onder de vloer is bodemisolatie van toepassing. Heeft u al een zeer dikke isolatielaag onder de vloer dan hoeft u niet ook nog bodemisolatie toe te passen.

Isolatieparels zijn kleine piepschuim korrels, deze korrels worden al lange tijd als isolatiemateriaal gebruikt. Wij zien dat ze na 30 jaar nog steeds dezelfde isolatiewaarde hebben. Bodemisolatie werkt als volgt, wij brengen de isolatieparels aan met een slang door het kruipluik van de kruipruimte. We brengen deze isolatieparels aan op de bodem van de kruipruimte op een bepaalde hoogte, vaak is dit 15cm tot 20cm naar gelang. Meestal is 20cm voldoende, maar bij hogere kruipruimtes kan ook een hogere isolatielaag worden toegepast. De bodem wordt vochtdicht, zodat er minder warmte verloren gaat in de kruipruimte naar de vloer. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte zo’n 30cm tot 40cm hoog moet zijn om de isolatieparels kwijt te kunnen.

De voordelen van bodemisolatie met isolatieparels zijn;

  • Minder stoken, dus minder energielasten
  • Isolerend, gevoel aan de voeten is warmer
  • Minder optrekkend vocht, gezonder leefklimaat
  • Voorkomt aantasting van leidingen en kabels onder de vloer
  • Voorkomt eventuele hout- en betonrot
  • Voorkomt schimmelvorming
  • Snel aangebracht, meestal binnen 1 dag

De prijs voor bodemisolatie met isolatieparels is afhankelijk van de oppervlakte van de kruipruimte, bereikbaarheid en het aan te brengen dikt van de isolatieparels. De terugverdientijd ligt over het algemeen tussen de 5 en 6 jaar. Meestal duurt het aanbrengen van isolatieparels slechts één dag, bovendien heeft u geen rommel in huis en u kunt gewoon thuisblijven.